Soita 050 367 9677   •   ma-pe 9-17, la 10-14
Palkintoasema Instagram Palkintoasema Facebook
Ostoskori

Rannekkeen vaihdolla vanhasta kellosta kuin uusi

Kesälomakausi alkaa olla lopuillaan ja on aika kääntää katseet jälleen alkaviin arkirutiineihin. Loman jäljiltä onkin hyvä tarkistaa, onko herätyskellojen ja rannekellojen paristoissa virtaa.

Rannekelloja voi päivittää myös vaihtamalla rannekkeen uuteen. Näin saat vanhan kellosikin näyttämään uutta vastaavalta ja sopimaan tämän hetken suosikkityyliisi edullisesti. Värimalleja nahkarannekkeista on saatavilla laajasti.

       rannekkeet2

Koulujen alkaessa varsinkin pieniä ekaluokkalaisia on mukava muistaa ja kannustaa pienellä lahjalla. Suosittuja lahjoja uusille koululaisille ovatkin rannekellot. Vaikka lapsi ei vielä osaisi katsoa kellosta tarkkaa aikaa, kannetaan sitä silti ylpeänä ranteessa. Lasten kelloja löytyykin paljon ihanan herkullisissa väreissä.

koululainen

Korujen puhdistus

Kesä on monenlaisten juhlien aikaa ja korulippaista puetaan päälle myös harvemmin käytettäviä koruja. Myös hopeiset kakkuottimet, piirakkalapiot, lusikat ja kynttilänjalat pääsevät taas esille.

Usein kuuleekin asiakkaiden kysyvän miten koruja ja pöytähopeita voisi puhdistaa kotona. Markkinoilta toki löytyy laadukkaita ja edullisiakin puhdistusaineita kullalle ja hopealle, mutta joskus tarvitaan kultasepän tekemää käsittelyä. Erityisen haastavia kotipuhdistuksessa ovat korut, joihin on istutettu kiviä, pronssikorut sekä pöytähopeat joissa on tummennuksia tai kultauksia.

koru ennenjajalkeen

Hopeinen Vanamo-sormus ennen ja jälkeen puhdistuksen 

Kaulakorujen ja sormusten pinta himmenee käytössä. Myös timantit menettävät loisteensa kun kivien alle kerääntyy likaa. Kultasepän käsittelyssä korut kiillotetaan, timantit puhdistetaan ja valkokultaiset korut rodinoidaan tarvittaessa. Pronssikoruissa on suojana lakkapinta, jota kemikaalit ja käyttö kuluttaa. Pronssia ei tästä syystä suositella kotioloissa puhdistettavan lainkaan. Lakkapinnan kuluessa pois korusta saattaa jäädä iholle tummaa jälkeä. Tällaiset korut kannattaa tuoda suoraan sepälle puhdistukseen ja uudelleen lakattavaksi.

aterimet ennenjajalkeen

 Hopeaottimet ennen ja jälkeen puhdistuksen.

 Harvemmin käytettävät pöytähopeat kannattaa säilyttää aina omissa koteloissaan. Ennen säilytykseen laittoa niistä kannattaa vielä pyyhkäistä sormenjäljet pois pehmeällä liinalla.