Soita 050 367 9677   •  Avoinna ma-pe 9-17, la 10-14
Palkintoasema Instagram Palkintoasema Facebook
Ostoskori

Korujen puhdistus

Kesä on monenlaisten juhlien aikaa ja korulippaista puetaan päälle myös harvemmin käytettäviä koruja. Myös hopeiset kakkuottimet, piirakkalapiot, lusikat ja kynttilänjalat pääsevät taas esille.

Usein kuuleekin asiakkaiden kysyvän miten koruja ja pöytähopeita voisi puhdistaa kotona. Markkinoilta toki löytyy laadukkaita ja edullisiakin puhdistusaineita kullalle ja hopealle, mutta joskus tarvitaan kultasepän tekemää käsittelyä. Erityisen haastavia kotipuhdistuksessa ovat korut, joihin on istutettu kiviä, pronssikorut sekä pöytähopeat joissa on tummennuksia tai kultauksia.

koru ennenjajalkeen

Hopeinen Vanamo-sormus ennen ja jälkeen puhdistuksen 

Kaulakorujen ja sormusten pinta himmenee käytössä. Myös timantit menettävät loisteensa kun kivien alle kerääntyy likaa. Kultasepän käsittelyssä korut kiillotetaan, timantit puhdistetaan ja valkokultaiset korut rodinoidaan tarvittaessa. Pronssikoruissa on suojana lakkapinta, jota kemikaalit ja käyttö kuluttaa. Pronssia ei tästä syystä suositella kotioloissa puhdistettavan lainkaan. Lakkapinnan kuluessa pois korusta saattaa jäädä iholle tummaa jälkeä. Tällaiset korut kannattaa tuoda suoraan sepälle puhdistukseen ja uudelleen lakattavaksi.

aterimet ennenjajalkeen

 Hopeaottimet ennen ja jälkeen puhdistuksen.

 Harvemmin käytettävät pöytähopeat kannattaa säilyttää aina omissa koteloissaan. Ennen säilytykseen laittoa niistä kannattaa vielä pyyhkäistä sormenjäljet pois pehmeällä liinalla.